At være en helt

Jeg har været inde og set filmen “Kick Ass” i biografen. Hvis du ikke har set den, så handler den ganske kort om en fyr, helt uden specielle evner, der vil være en superhelt. Han bliver total gennembanket første gang han forsøger at stoppe et par biltyve.

Nu skrev jeg godt nok, at han var uden specielle evner, men en evne har han i hvert fald. Han giver ikke op. Selv da han beslutter at stoppe, går der ikke lang tid før han er startet igen, endnu mere fast besluttet på at bekæmpe kriminalitet.

Det fik mig til at tænke, at der findes en helt inde i os alle sammen. Ikke at vi skal ud og løbe rundt på hustagene om natten i trikot og kappe for at bekæmpe kriminalitet. For hvem ved om vi ikke redder dagen, hvis vi bare holder døren for dem bag os, hjælper med at samle tabte varer op, eller lytter til en god ven.

Jeg kan godt følge hvis nogen har det svært med at kalde sig selv helt, måske fordi de ubevidst sammenligner sig med og tænker at en helt en der er udvalgt eller har et kald. Sådan som vi ser det i film som Matrix hvor Neo er udvalgt af en profeti, eller Superman der har et kald til at skabe retfærdighed over hele verden.

I den virkelige verden er helte, når alt kommer til alt, et menneske som tillader sig selv at være tilstedet i nu’et, lige dér, hvor de mennesker de møder på deres vej, har allermest brug for det. Om det så er for at redde nogen op efter de er gået igennem isen, eller for at låne en skulder og et øre til en anden, der har brug for det.

 


“Fantasien betyder alt – det er en forsmag på livets højdepunkter.”  – Albert Einstein.