Bliv ved

Inden for de seneste måneder har jeg set flere interviews med elite sportsfolk, og andre personer som på den ene eller anden måde skiler sig ud på en positiv måde. Alle journalisterne stillede på et eller andet tidspunkt et spørgsmål som dette: “Hvad gjorde du for at komme til der hvor du er i dag?”, og svaret som jeg hørte kunne koges ned til: “Jeg blev ved”. Blev ved, selvom andre sagde jeg ikke kunne. Blev ved, selvom jeg ikke selv, hele tiden, troede jeg kunne.

Overspringshandling

For mig er overspringshandlinger de værste stoppere. Handlinger, som nok er vigtige og gode, men som tager min tid og kræfter fra de virkelige vigtige ting. Hvad eller hvilke handlinger der er overspringshandlinger er forskellige for os alle. F.eks kan det at skrive et blogindlæg være en overspringshandling for nogen, men ikke for andre. Jeg ville måske hellere støvsuge end at ville lave et indlæg, selvom det er det jeg egenligt gerne ville.

Som jeg ser det, så er der to overordende årsager til at disse overspringshandlinger overhovedet findes. Den ene er “frygt” (jeg tør ikke udstille mig selv med et blog indlæg, så jeg støvsugere hellere) eller den anden er “manglende motivation” (hvorfor skal jeg egenligt støvsuge overhovedet, der blive jo beskidt igen?).

Slut med overspringshandlinger

Frygten er der vidst ikke nogen vej udenom, den skal forceres lige igennem, igen og igen. Som en klog ven sagde til mig: “Frygt betyder bare at det er vigtigt for dig” – så jo mere frygt, jo mere vigtigt. Bliv ved!

Manglende motivation har mange forskellige årsager. Den er jeg vil nævne her, er fokusering på den demotiverende del. F.eks. undlad at fokusere på at der bliver beskidt igen, og i stedet fokuser på at nyde at der er rent i nogle dage.

Bliv ved

Nogle ting jeg kom til at tænke på, mens jeg så interviewene, som jeg gerne vil blive ved med:

  • Bliv ved med at tro på det gode i andre mennesker, det gode i mig.
  • Bliv ved med at tro på at alt nok skal ordne sig.
  • Bliv ved med at bruge hjertet.
  • Bliv ved selv når det bliver svært.
  • Bliv ved med at fokusere på det der reelt er vigtigt.

Hvad vil du gerne blive ved med?


“Intet er umuligt, for den som bærer viljen i sit hjerte.” – Ukendt