Kan du et Jedi trick?

Jeg var ude og bowle forleden (jeg er ikke bowling ekspert, så tingene hedder sikkert noget andet). Jeg stod og kiggede på en af mine modspillere kaste sin kugle af sted, for bagefter at svinge og puffe med hånden (og popo’en), som var muligt at påvirke kuglens retning med et Jedi trick eller noget andet.

Pludselig gik det op for mig, at det gør mange også på andre tidspunkter! Efter vi har sent afsøgningen af sted til det nye job, efter vi har sendt brevet til en potentiel kæreste, efter vi har afleveret stilen til eksamen, eller lignende så forsøger vi stadig at påvirke resultatet på mange forskellige måder.

For at vende tilbage til bowlingen, så kan vi gå baglæns hen til banen, vi kan køle fingerene på en udblæsning, vi kan altid vælge det gule kugle, vi kan visualisere hvordan vi kaster kuglen og en masse andre ting, vi kan gøre det absolutte bedste vi kan, men når vi har sluppet kuglen er resten ikke op til os. Vi kan lige så godt, helt afslappet, læne os tilbage og afvente resultatet. Der er ikke mere at gøre.


“Analfabeter kan bedst læse mellem linjerne.” – Peter Benary.