Du skal bare være dig selv!

Det er noget jeg hører jævnligt blive sagt, og jeg kan lige så indrømme det, jeg har selv sagt det til andre. Selv om det er sandt nok, og alt sammen er kærligt og venligt ment, så tænker jeg at det måske bare ikke rigtigt virker eller hjælper. Det fortæller ikke præcis hvad personen kan gøre.

Det er sandt, fordi hvem skulle man ellers være?

Det kan godt, være at man opfører sig som en anden, men så er det stadig en selv som opfører sig som en anden. Hvad er der i øvrigt være i vejen med at opføre sig som eller gøre som en anden? Altså udover at bryde en anden meget brugt sætning: “Du skal være original!”, som i virkeligheden bare er en omskrivning af overskriften. For på en eller anden måde er det en god måde at lære på. Jeg lærte håndskrift ved at tegne ovenpå en streg igen og igen og derved gøre præcis som alle andre. Alligevel er min håndskrift i dag unik (og ulæselig ville nogen nok sige). Jeg lærte at tale på den måde, at gå på den måde, og sikker også en masse, hvis ikke alle, andre ting, ved først at gøre det som en anden gjorde igen og igen, for så efterhånden at få min egen stil.

Hvad ville din egen helt gøre?

Når jeg skal prøve noget nyt, så i stedet for at starte med at prøve bare at være mig selv, så tænker jeg på “hvad ville mit idol, min helt, mit forbillede gøre i den her situation?” Det behøver ikke at være en virkelig person, det kan også være en fiktiv person (eller hvis du er meget avanceret, dig selv fra om 5 år). Det behøver heller ikke være den samme fra gang til gang, måske min “normale” helt ikke kan give mig svaret på hvad jeg skal gøre i lige netop denne situation. For eksempel da jeg ville i gang med at lave blogindlæg, kunne min normale kilde til inspiration kun hjælpe med et: “find nogle andre helte”. Så det gjorde jeg. Jeg begyndte at finde andre personer, som skriver blogs, og forsøger at gøre som dem. Og det gør jeg stadig, det er ikke helt lykkedes endnu, men jeg er sikker på at det nok skal komme. Hvis jeg bliver ved med at prøve, og blive ved med at blive inspireret.

Hvem bliver du inspireret af?


“Tusindvis af lys kan tændes med et enkelt lys og dets levetid forkortes ikke. Ej heller lykken bliver mindre af at blive det.” – Buddha