Har ikke tid

Nogen gange hører jeg undskyldningen “jeg har ikke tid til..”. Jeg bruger også selv “jeg har ikke tid”, men det er mest bare en frase fordi det tilsyneladende er en godkendt forklaring på ikke at have nået et eller andet, eller lignede.

Er det virkeligt sandt, at vi ikke har tid? Eller er det ikke blot et spørgsmål om, at vi ikke er ærlige omkring hvor lang tid det tager, enten fordi vi ikke kan eller ikke vil, og så foretage de nødvendige prioriteringer? Vi har alle præcis lige mange minutter om dagen, det er udelukkende et spørgsmål om prioritering, hvad vi vælger at bruge dem på. Vi kan godt gå og ønske os flere minutter i døgnet, men hjælper det?

Heldigvis kan vi så gøre noget godt med prioriteringen. F.eks har jeg fuld automatisk plæneklipper som ordner græsslåningen, den skal kun have et par nye knive i ny og næ, men ellers kan jeg bruge den tid det ville tage mig at klippe græs til noget som jeg meget hellere ville bruge tid på. Der er muligvis nogen som vil sige “jamen, jeg elsker at slå græs” – og det er helt fint, så slå da endelig græs! Måske er der også nogen som tænker “jamen, man skal da have tid og overskud til at slå græs for at være et ordenligt menneske” (eller gøre rent, vaske gulv, rydde op osv). Tja, det er muligvis rigtigt. Bare ikke for mig. Hvorfor skulle vi gå og have det skidt med ikke at få gjort de ting som vi egenligt ikke gider, hvis vi kan få andre/andet til det, som meget gerne vil gøre det?

(Plæneklipperen koster mange penge, men hold op, det var de bedste penge jeg nogen sinde har sparet op til!)


“Lyt til dem der har noget du gerne vil have (inkl. bøger) – alt andet er ligegyldigt” – Sofia Manning