Slamsuger

Jeg sad og så en af min kære lærere (gode minder, gode minder 😉 ) fra Coach uddannelsen lige her: http://sofiascircle.com/video3/.

Jeg bemærkede, at der kørte en slamsuger rundt bagved Sofia, og det fik mig til at tænke på symbolikken.

Coach = Slamsuger …

Det er jo dybeste set, hvad en coach er.. En mental slamsuger, der suger alt slamet af dårlige undskylder, frygt og andet, som forhindrer det frie “flow” af energi, gå på mod etc.

Coaching er et vildt begreb fordi det ikke er beskyttet, ligesom for eksempel “læge”. Alle ved hvad en læge kan hjælpe med, og nogenlunde hvordan det foregår. Men coaching er mangfoldig og bredt. Hvilket er rigtigt godt, for der finde rigtig mange måder at få et endnu bedre liv, men når spørgsmålet “hvad er coaching?” skal besvares, er det straks en anden sag. Når jeg bliver stillet spørgsmålet, så svarer jeg noget i stil med:

Coaching, for mig, er en samtale eller dialog form, hvor coachen har til opgave at finde og afdække områder hvor focuspersonen kan finde en løsning og nå sit mål. Coaching er altså ikke rådgivning, men udelukkende en stribe spørgsmål som får focuspersonen til at finde sin egen bedste løsning eller metode til at få opfyldt sin drøm.

Har du noget slam, der skal suges?


“Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt han har faktisk fattet begge dele lige dårligt!” – Piet Hein