Spild af tid

Det kan være en gode ide at stille sig selv spørgsmålet “er det, det hele værd?” når man ser på de ting som der bruges tid til i ens liv. På den måde kan det ses om noget skal ændres til noget endnu bedre. Svaret på det spørgsmål er der kun én som kender, dig selv.

Hvis svaret er “nej, det er ikke det værd” så ligger spørgsmålet “var det så spild af tid?” tit og lurer lige bagved. Faktisk kan det ligge så tæt på at nogen gange kan det ændre svaret til “ja, det er det hele værd”, bare fordi at alt den brugte tid ikke må være spildt. Men er den spildt? Spilder vi tiden fordi vi satser, tror og håber det bedste, men fejler? Eller er tiden i virkeligheden først spildt, hvis ikke vi bruger den til noget som måske, måske ikke er noget værd? Eller endnu værrer, at vi forsat bruger tid på noget vi ved, med sikkerhed, ikke er det værd. Ligesom ludomaner, som bare lige skal spille én gang til, fordi vindes alt det tabte tilbage.

Hvis der er noget som viser sig ikke at være det hele værd, så om ikke andet lærte vi det, og måske hvordan det ikke skulle gøres. Hvis vi ikke satser noget, så vinder vi heller ikke noget.


“Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver ældre. Vi bliver ældre, fordi vi holder op med at lege.” – Ukendt