Øvelser til lykke

Øvelse 1: Taknemmelighed
Den første øvelse, Ebbe Lavendt præsenterer, handler om taknemmelighed.

Hver aften inden du går i seng, skal du skrive tre ting ned, som du er taknemmelig for. Det kan fx være en oplevelse, du har haft i løbet af dagen, eller du kan være taknemmelig for dit gode helbred, din familie, dit arbejde, dine venner osv.

Skriv altid tre nye ting ned.

Taknemmelighedsøvelsen medfører, at vi bliver mere bevidste om de gode ting i hverdagen og dermed kommer til at fokusere på de positive oplevelser og aspekter i livet.

Når du har lavet øvelsen i et par uge, behøver du ikke længere skrive tre ting ned hver aften, men blot gøre det en gang imellem. Ellers bliver øvelsen for automatiseret, og den mister derved sin effekt.

Øvelse 2: Brug dine styrker på nye måder
Den næste øvelse tager udgangspunkt i det, du er god til.

Du kan fx tage en test på nettet, som identificerer dine fem største styrker. Testen finder du her: www.authentichappiness.com.

Herefter klikker du ind på testen “VIA Signature Strengths Questionnaire”, som står under “Engagement Questionnaires”. Når du klikker ind på den, skal du logge ind, og her bliver du nødt til at registrere dig som ny bruger for at kunne tage testen.Det koster ikke noget. Når du har registreret dig, kommer du ind på en side med masser af tests, og her skal du igen vælge den, der hedder “VIA Signature Strengths”. Testen er på engelsk og indeholder 240 spørgsmål.

Når du har fundet frem til dine fem største styrker, skal du vælge én af disse styrker ud, og det må gerne være den styrke, som du mener, kendetegner dig allerbedst.

Tænk over nye måder og situationer, hvor du kan få din styrke i spil, så du derved får den brugt i endnu højere grad, end du plejer.

Øvelsen handler altså om at dyrke de styrker, du er god til, da det er med til at øge din lykkefølelse.

Øvelse 3: Gør noget godt for andre
Den sidste øvelse handler om at hjælpe andre.

Det kan være din nærmeste familie, en ven, en nabo, en organisation, samfundet generelt osv. Når vi hjælper andre, får vi det godt med os selv.

Hjælpen skaber ofte glæde hos andre, og denne glæde vil smitte af på os selv.

God fornøjelse med øvelserne!