Livshjulet

En af de metoder, som kan hjælpe i starten er et godt og kendt coachværktøj, kaldet “Livshjulet” (download det her). En teknik, der giver et klart billede af det der kunne ændres på og som ville kunne bringe mere tilfredshed ind i livet. Udover det, er det et meget fleksibelt værktøj, der kan bruges på mange forskellige måder.

Livshjulet gør det lettere at komme i gang, for det bliver mere specifikt hvor du kan begynde. Det er tydeligt hvilket livsområde, der trænger til en forandring. De fleste kender til at det føles overvældende når det er i rod i ens liv, når der er utryghed eller når vi mangler at træffe en vigtig beslutning. Men at se det sort på hvidt, at det er dette område, der skal ændres ved, at det er dette område jeg kan tage fat i, på dette område vil jeg kunne opnå en stor forandring, det gør det at arbejde med sig selv langt mere overskueligt.

Det gælder selvfølgelig uanset om det er et jobvalg/karriereskift eller et privat problem som du står med. Livshjulet vil hjælpe med at identificere hvilket område der trænger mest til forandring, eller hvilket område i dit liv du har mulighed for at skabe mere afklaring omkring. Det betyder at når du får det i småbidder bliver det håndterbart.

Divide and Conquer!

Her kan du downloade Livhjulet til udfyldelse.

Livhjulet er udfyldt med de forskellige livområder, der har en indflydelse på graden af tilfredshed i vores liv. Inden for hvert felt i livshjulet, giver du et point fra 0-10, hvor 0 er “utilfreds”, og 10 er “tilfreds”. Det tages fra det øjebliksbillede som du oplever lige nu. Pludselig bliver det klart hvor der kan sættes ind, hvor der kan vælges noget andet, så du opnår mere fredshed.

Når du kigger på dit udfyldte livshjul, er det så rundt? Er der steder, hvor det har huller og hvor du mister noget energi? Overvej som det er et godt sted at starte.

Måske du nogen steder sætter 9, i stedet for 10, fordi det kan jo altid blive bedre, selvom det er godt nu? Overvej hvilken tilgang til livet det giver, at selvom det er godt til en 9’er, så kan det jo altid blive bedre.

Sidder du stadig fast?

Har du udfyldt Livshjulet men sidder fast, eller har du svært ved at komme i gang, er du meget velkommen til at skrive til mig på frederik@fantastisk-fremtid.dk


“Hvis du lever i den overbevisning, at du er som du er, og det kan du ikke gøre noget ved, så er du fanget i et mentalt fængsel… Og fangevogteren er dig selv!” – Ukendt